15 Ocak 2013 Salı

KEŞMİR;GÜNEYDOĞU ASYA'NIN GAZZE'Sİ


Zamanında bir Türk İmparatorluğu olan ve İngilizlerin işgalinden sonra Hintlilerin değiştirilmeye başlandığı bir yer Keşmir. Pakistan ile Hindistan arasında, Himalaya Dağları’nın eteğinde bir ülke. Hem Hindistan hem de Pakistan için stratejik bir öneme sahip. Hindistan derin devletinin çok ciddi çalışmaları olan ülkede on iki milyon insan yaşıyor.
Fatma Şişli Dosdoğru Haber

14 Ocak 2013

PAKİSTAN VE HİNDİSTAN ARASINDA REFERANDUM ŞART
Keşmir Filistin ile aynı kaderi paylaşıyor. Müslümanlar 64 yıldır Hint işgali altında her türlü işkence ve katliama maruz kalıyorlar. Tıpkı İsrail’in Filistin’e yaptığı gibi. 1947’den beri Hint işgali altında bulunan Keşmir’de 64 yılda yaklaşık 500 bin insan katledilmiş. Çatışmaların başladığı 89 yılından bu yana ise yaklaşık 100 bin kişi hayatını kaybetmiş. Sistematik işkencelerin sıradanlaştığı ülkede Müslüman halk özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veriyor. Keşmir’de birçok İslami örgütlenme ve cemaatler var.
Ömer Faruk Korkmaz, Keşmir meselesinin çözüme kavuşması için Hindistan ve Pakistan arasında referandum yapılması gerektiğini fakat Keşmir Müslüman olduğu ve Pakistan‘ a oy vereceği için batının bunu istemediğini dile getiriyor. Amerika’nın burada bağımsız bir bölge kurmak istediğini de sözlerine ekliyor.
Keşmir’de mücadele bitmiş değil, zulüm de aynen devam ediyor. Üstelik dünya sessiz ve Keşmir’i unutmuş durumda.

Yarın: Ümmetin yitik coğrafyası Patani




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder